Press


Vi använder Mynewsdesk för alla våra pressmeddelanden

På Mynewsdesk kan du hitta alla pressmeddelanden med Svensk Form, Ung Svensk Form och Design S som avsändare. Välkommen dit!

Till_Nyhetsrummet

Kajsa Willner intervjuad i SVT

En stol man inte kan sitta på. Det är verket som Kajsa Willner fick antaget till utställningen Ung Svensk Form. SVT har intervjuat henne!

Se intervjun här

Robert Jansons Hiden Treasures i SVT

Robert Janson är en av deltagarna i Ung Svensk Form 2015 och hans ”Hidden Treasure” uppmärksammades av SVT, som skriver:

”Återvinning som en dold skatt. Så vill en ung lundarkitekt att vi ska se på vårt skräp. Han har skapat sopstationer i form av stora guldägg. ”

Se SVT:s inslag här

Filmer

Invigningen 2016
En film som visar invigningen av Ung Svensk Form på Stockholm Furniture & Light Fair, februari 2016. Intervjuer med de fem stipendiaterna från både IKEA och Stiftelsen för Garverinäringens Främjande av både VD Ewa Kumlin och Ung Svensk Forms  projektledare Karin Wiberg.

Jury 2016
Ung Svensk Forms jury berättar om årets arbete kring de nominerade bidragen 2016.  Salka Hallström Bornold, Åsa Jungnelius, Samir Alj Fält och Jesper Waldersten delar med sig av sina tankar och funderingar runt ung form och
design.


Invigningen 2015

En film som visar invigningen av Ung Svensk Form på Stockholm Furniture & Light Fair, februari 2015.

 

Juryn 2015:

Samir Alj Fält
En film med Samir Alj Fält, formgivare och jurymedlem i Ung Svensk Form 2014/15, intervjuad av Karin Ahlin i samband med DesignDagen 2014.

 

Åsa Jungnelius
En film med Åsa Jungnelius, glasformgivare och jurymedlem i Ung Svensk Form 2014/15, intervjuad av Karin Ahlin i samband med DesignDagen 2014.

Bea Szenfeld
En film med Bea Szenfeld, modeformgivare och jurymedlem i Ung Svensk Form 2014/15, intervjuad av Karin Ahlin i samband med DesignDagen 2014.

 

Jesper Waldersten
En film med Jesper Waldersten, illustratör, konstnär och jurymedlem i Ung Svensk Form 2014/15, intervjuad av Karin Ahlin i samband med DesignDagen 2014.

Ung Svensk For fanns självklart representerade på utställningen Design Solutions – Swedish Design for 170 Years i Taipei. Taiwanesiska TV-nyheter gjorde ett inslag, ca 20 minuter in kan du höra Svensk Forms vd Ewa Kumlin och USF-jurymedlemmen/formgivaren Matti Klenell.

Tidigare Ung Svensk Form:
Bilder:
Pressbilder på deltagarna i Ung Svensk Form 2012/13.

Kontakt:
Karin Wiberg, projektledare Ung Svensk Form, tel +46 (0) 703 65 63 25
karin.wiberg (at)svenskform.se