Ung Svensk Form 2025

Ansökan är öppen mellan 15 maj – 15 september 2024!


Ansök till Sveriges nationellt största designtävling
för unga formgivare! Sedan 1998 har utmärkelsen och den turnerande utställningen Ung Svensk Form tjänat som en unik arena för mötet mellan innovativa formgivare och bransch, media & publik.


Vad?

Ung Svensk Form är en årlig utmärkelse och vandringsutställning som pågått sedan 1998. Huvudsyftet är att bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk design. Ur hundratals ansökningar utser en renommerad jury vinnarna som deltar i den turnerande utställningen. Under loppet av ett år visas den på flertalet av landets kulturcentrum och museer med tillhörande designsamtal, visningar och stipendieresor.

För vem?
Ung Svensk Form vänder sig till unga formgivare och kreatörer verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Du som söker kan vara högst 36 år eller äldre om du är studerande vid ansökningstillfället. Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel grafisk design, produktdesign, arkitektur, möbler, konsthantverk, glas, keramik, textil, mode, speldesign och industridesign. Tillsammans representerar de vinnande bidragen ett tvärsnitt av dagens mest centrala teman inom det breda fältet formgivning.

Välkommen med din ansökan! Ansökningsperioden för Ung Svensk Form 2025 är öppen mellan 15 maj – 15 september 2024.

Har du frågor? Maila till Ung Svensk Forms chef karin.wiberg@svenskform.se

Utställningen Ung Svensk Form 2024 är en samproduktion mellan Svensk Form och Dunkers kulturhus. Projektet genomförs i samarbete med Svenskt Trä, IKEA of Sweden, Stockholm Furniture Fair, Malmö stad och en lång rad utställningsarrangörer och stipendiegivare.

Kostnad för anmälan
För dig som söker och samtidigt blir medlem i Svensk Form gäller ett rabatterat pris på både medlemskap och ansökan till Ung Svensk Form. Du betalar då en medlemsavgift på 275 kr (Ord. Pris 580).

Anmälningsavgiften för dig som är/blir medlem är då 200 kronor. Om du vill söka med flera olika projekt kostar vardera ansökan 200 kronor.

För dig som inte vill bli medlem kostar vardera ansökan 500 kronor.