Vad betyder Ung Svensk Form för dig?

Jan Klingler var med i Ung Svensk Form 2019 med bidraget Bacteria Lamps. Lamporna rönte stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt och de har varit populära på auktioner hos både Bukowskis och Stockholms Auktionsverk.


Märta Mattsson var med i Ung Svensk Form 2011 med bidraget Rebirth. Just nu är hon aktuell i utställningen Misschiefs och hon var även curator för utställningen The Goose That Laid The Golden Egg på Nääs Konsthantverk sommaren 2020. Märta Mattssons design finns bland annat representerad i samlingarna på Nationalmuseum och MAD, Museum of Art and Design, New York.


”Ung Svensk Form var för mig en viktig chans att få visa upp mina tankar inom design efter studierna på Konstfack. Det var ett viktigt steg i att bygga ett självförtroende och ett tillfälle utveckla tankar tillsammans med andra deltagare och med stöttning från den mycket betydelsefulla organisationen Svensk Form. Jag skulle rekommendera alla att söka, det är en fantastisk möjlighet!”

Martin Thübeck var med i Ung Svensk Form 2019 med sittmöbeln Lobster (bild 2). Samma år tilldelades Martin även IKEA-stipendiet inom ramen för Ung Svensk Form.


”Att få vara en Ung Svensk Form-vinnare under ett års tid var fantastiskt! Jag var så stolt att få representera svensk design både nationellt och internationellt på de olika utställningarna. Jag hade turen att få åka till Tokyo och ställa ut vilket var en upplevelse i sig. Att som nyexad designstudent få den här uppbackningen från en så betydelsefull organisation som Svensk Form gav mig både självförtroende och en skjuts i karriären. Jag har även knutit kontakter med andra designers som jag kommer ha glädje av i resten av mitt liv.”

Stina Randestad var med i Ung Svensk Form 2019 med modebidraget Hybrids. 2020 valdes hennes verk Hairy Dress ut av Beyoncé och hennes team till det nylanserade visuella albumet Black is King.  Foto:  Johan Eldrot

Klicka här för att ansöka till Ung Svensk Form 2021