Stipendier 2018

De nominerade i Ung Svensk Form deltar i en turnerande utställning med det bästa inom ung svensk design, och har dessutom chans att motta något av följande stipendier:

NYHET! Folkhem delar ut ett stipendium på 100 000 kr inom arkitektur

Nytt för 2018 är  Ung Svensk Forms samarbete med Folkhem och deras nya stipendium på 100 000 kr till en Ung Svensk Form-vinnare 2018.

NYHET! Grafiskt designuppdrag i Japan via Ung Svensk Form och japanska ASKUL

Japanska företaget Askul instiftar ett specialstipendium. 2018 firar Sverige – Japan 150 år av diplomatiska relationer. Svensk Form har ett mångårigt samarbete med japanska företaget Askul. Askul är den största leverantören av kontorsmaterial i Japan och älskar svensk design. Ordet Askul betyder ”leverans imorgon”. I samband med jubileet önskar Askul att ge en ny generation svenska formgivare chansen att söka ett stipendium i samarbete med Ung Svensk Form, för att ta fram en serie jubileumsprodukter, med inriktning på fortsatta relationer i ytterligare 150 år. Uppdraget innebär ett nära samarbete med Askul och inkluderar dessutom en resa till Japan 2018. Bland ansökningarna till Ung Svensk Form kommer ett antal att väljas ut som Askul-stipendiater, det enda kravet är att man söker till Ung Svensk Form.
Läs fullständiga villkor för ASKUL-uppdraget här

Arbetsstipendium under fem månader hos IKEA of Sweden i Älmhult

IKEA var för 20 år sedan med och startade upp Ung Svensk Form tillsammans med Svensk Form och har under många år varit engagerade samarbetspartners. IKEA medverkar i juryarbetet och erbjuder en av de nominerade i Ung Svensk Form ett arbetsstipendium hos IKEA of Sweden som löper under fem månader med lön och boende i Älmhult.

Ett stipendium på 50 000 kr från Stiftelsen för Garverinäringens främjande.

Varje omgång av Ung Svensk Form delar Garverinäringen ut ett stipendium på 50 000 kr.

Garverinäringen bjuder också alla nominerade på ett studiebesök i någon av Sveriges kvarvarande fem garverier. 2013 besökte vi Tärnsjö i Uppland och 2014 var vi på Elmo Leather i Västergötland. 2015 hos Keros i Pajala och 2016 på Tranås Skinneberedning. 2017 var vi tillbaks på Tärnsjö.

Kvadrat-stipendium bestående av material, kontantsumma och en utställning i Kvadrats showroom i Stockholm

Kvadrat delar ut ett stipendium som består av material, kontantsumma och en utställning i Kvadrats showroom i Stockholm.

Mitab arbetsstipendium

Mitab delar ut arbetsstipendier som resulterar i en separat utställning