Stipendier 2019

De nominerade i Ung Svensk Form deltar i en turnerande utställning med det bästa inom ung svensk design, och har dessutom chans att motta något av följande stipendier:

 

Arbetsstipendium under fem månader hos IKEA of Sweden i Älmhult

IKEA var för 20 år sedan med och startade upp Ung Svensk Form tillsammans med Svensk Form och har under många år varit engagerade samarbetspartners. IKEA medverkar i juryarbetet och erbjuder en av de nominerade i Ung Svensk Form ett arbetsstipendium hos IKEA of Sweden som löper under fem månader med lön och boende i Älmhult.

Folkhem delar ut ett stipendium på 100 000 kr inom arkitektur

Ung Svensk Forms samarbete med Folkhem fortsätter och deras stipendium på 100 000 kr går till en Ung Svensk Form-vinnare 2019.

Kvadrat-stipendium

Kvadrat delar ut ett stipendium som består av material, en kontantsumma och möjligheten att göra en utställning i Kvadrats showroom i Stockholm.

Stiftelsen för Garverinäringens Främjande

Stiftelsen för Garverinäringens Främjande bjuder alla i Ung Svensk Form 2019 samt ytterligare ett antal nya medlemmar som har sökt till Ung Svensk Form på en studie- och workshopresa till ett garveri i Sverige. Under garveribesöket ges möjlighet att ansöka om två arbetsstipendier på 3–5 dagar på 20.000 SEK vardera.