Stipendier 2020

De nominerade i Ung Svensk Form deltar i en turnerande utställning med det bästa inom ung svensk design, och har dessutom chans att motta något av följande stipendier:

 

Arbetsstipendium under fem månader hos IKEA of Sweden i Älmhult

IKEA var för 20 år sedan med och startade upp Ung Svensk Form tillsammans med Svensk Form och har under många år varit engagerade samarbetspartners. IKEA medverkar i juryarbetet och erbjuder en av de nominerade i Ung Svensk Form ett arbetsstipendium hos IKEA of Sweden som löper under fem månader med lön och boende i Älmhult.

Arvet delar ut ett arbetsstipendium på 50 000 kr inom arkitektur och kunskapen om byggande i trä.

Ung Svensk Forms samarbete med Arvet (fd Folkhem) fortsätter och deras arbetsstipendium på 50 000 kr går till en Ung Svensk Form-vinnare 2020.

Kvadrat-stipendium

Kvadrat delar ut ett stipendium som består av material, en kontantsumma och möjligheten att göra en utställning i Kvadrats showroom i Stockholm.

Lammhults Möbel-stipendium

Lammults Möbel delar ut ett stipendium som består av material, en kontantsumma och möjligheten att göra en utställning i Lammhults showroom i Stockholm.

Stiftelsen för Garverinäringens Främjande

Stiftelsen för Garverinäringens Främjande bjuder alla i Ung Svensk Form 2020 samt ytterligare ett antal nya medlemmar som har sökt till Ung Svensk Form på en studie- och workshopresa till ett garveri i Sverige. Under garveribesöket ges möjlighet att ansöka om två arbetsstipendier på 3–5 dagar på 20.000 SEK vardera.