USF 2021

Våren 2020 blev inte som någon av oss kunde ha föreställt sig. Coronapandemin svepte in över världen och även designutmärkelsen Ung Svensk Form har fått tänka nytt. Nu öppnar vi ansökan till Ung Svensk Form 2021 och vi ser fram emot kreativa ansökningar från hela designfältet. Se gärna Ung Svensk Form som en extra examensutställning eller kanske en helt ny plattform för dig. I år finns dessutom chansen till fler stipendier än någonsin i utmärkelsens 22-åriga historia!

I tider som dessa ser vi kreativiteten flöda. Skolor, branscher, kulturvärlden – de flesta försöker ställa om istället för att ställa in. Kanske har du som designer och kreatör också fått ställa om, och det är din kreativitet som Ung Svensk Form 2021 vill visa för världen!

Utmärkelsen erbjuder dig en fantastisk möjlighet att nå ut med ditt arbete till både bransch, media och publik. Du som ansöker har dessutom chansen till fler stipendier än tidigare år, bl.a. från IKEA,  Ericsson, Massive Entertainment, Arvet, Kvadrat, Lammhults Möbel och Stiftelsen för Garverinäringens Främjande.

Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel industridesign, grafisk design, produktdesign, arkitektur, möbler, konsthantverk, glas, keramik, textil och mode.

Med tanke på omständigheterna som våren 2020 präglats av så är vi även öppna för digitala bidrag, foton, filmer, skisser, concept. Missa inte chansen, bara sök!

Rabatt på ansökan om du är medlem i Svensk Form
Du som är medlem i Svensk Form får rabatt på din ansökan till Ung Svensk Form och betalar bara 200 kr/bidrag som du anmäler.

Om du inte redan är medlem så kan du bli det här och nu (även det till ett ovanligt lågt pris)
Gör bara så här för att bli medlem:
1. Sätt in medlemsavgiften 275 kr på bankgiro 5350-8172
2. Kom ihåg att ange ditt namn när du sätter in pengarna
3. Maila dina kontaktuppgifter till vår medlemskoordinator Bodil Hasselgren, bodil.hasselgren@svenskform.se

För vem?
Ung Svensk Form vänder sig till unga formgivare och kreatörer verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Formgivare som är födda 1984 eller senare är välkomna att söka. Äldre sökande kan delta om de är studerande vid ansökningstillfället.

När?
Anmäl ditt bidrag senast den 30 september 2020.

LYCKA TILL MED DIN ANSÖKAN!

Utställningen Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. (Läs mer om samarbetet här)