USF 2021

ANSÖKNINGSPERIODEN HAR STÄNGT!
Nu har juryns hårda arbete tagit vid. I slutet av oktober 2020 kommer alla som ansökt till Ung Svensk Form 2021 att meddelas via mail.

I tider som dessa ser vi kreativiteten flöda. Skolor, branscher, kulturvärlden – de flesta försöker ställa om istället för att ställa in. Kanske har du som designer och kreatör också fått ställa om, och det är din kreativitet som Ung Svensk Form 2021 vill visa för världen!

Utmärkelsen erbjuder dig en fantastisk möjlighet att nå ut med ditt arbete till både bransch, media och publik. Du som ansöker har dessutom chansen till fler stipendier än tidigare år, bl.a. från IKEA,  Ericsson, Massive Entertainment, Arvet, Kvadrat, Lammhults Möbel och Stiftelsen för Garverinäringens Främjande.

Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel industridesign, grafisk design, produktdesign, arkitektur, möbler, konsthantverk, glas, keramik, textil och mode.

För vem?
Ung Svensk Form vänder sig till unga formgivare och kreatörer verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Formgivare som är födda 1984 eller senare är välkomna att söka. Äldre sökande kan delta om de är studerande vid ansökningstillfället.

Utställningen Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. (Läs mer om samarbetet här)