Ung Svensk Form 2022

Ansökningsperioden till Ung Svensk Form 2022 är nu avslutad. Utställningen öppnar den 7 februari 2022.

Nu är ansökan till Ung Svensk Form 2022 avslutad och vi ser fram emot att se de vinnande bidragen hos Kulturhuset i Stockholm den 7 februari! 

Utmärkelsen erbjuder deltagaren en fantastisk möjlighet att nå ut med sitt arbete till bransch, media och publik. Den som sökt har dessutom chansen till fler stipendier än tidigare år, bl.a. från IKEA, Arvet, Kvadrat, Lammhults Möbel, Massive Entertainment och Stiftelsen för Garverinäringens Främjande. Och årets stora nyhet – en kunskaps- och inspirationsresa som branschorganisationen Svenskt Trä bjuder in till. Läs mer om samarbetet med Svenskt Trä

Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel grafisk design, produktdesign, arkitektur, möbler, konsthantverk, glas, keramik, textil, mode, speldesign och industridesign.

Vad?
Ung Svensk Form är en årlig jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning med syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk design. Utställningen invigs på Kulturhuset Stadsteatern under Stockholm Design Week 2022 och går därefter ut på en turné i Sverige.

För vem?
Ung Svensk Form vänder sig till unga formgivare och kreatörer verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Personer som är födda 1985 eller senare är välkomna att söka. Äldre sökande kan delta om de är studerande vid ansökningstillfället.

Utställningen Ung Svensk Form 2022 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum.

Projektet genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Malmö stad och en lång rad utställningsarrangörer och stipendiegivare.